Panettone Artigiani d’Italia

30.08.2023

Artigiani d’Italia is een Italiaans familiebedrijf in het hart van Piëmont aan de voet van de Alpen. Artigiani d’Italia letterlijk vertaald is “kunstenaars” of “ambachtslieden” uit Italië. Deze kunstenaars zetten zich dagelijks in om Panettone van de beste kwaliteit te bakken. Panettone is een Italiaans luxebrood met vruchten. Het wordt vooral rond Kerstmis gegeten. Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, gekookt zuurdesemdeeg dat suiker, rozijnen en gekonfijt fruit bevat. Dit allemaal op basis van een natuurlijke gisting en ingrediënten van de hoogste kwaliteit.

Het bedrijf was destijds een eenvoudige banketbakkerij in Turijn. In 1936 transformeert grootvader Cesare de familiebakkerij in een ambachtelijk bedrijf. Samen met zijn zoon Luigi en daarna zijn kleinzoon Cesare werden de geheimen van hun productie doorgegeven aan drie generaties. Het was in 1961 dat gepassioneerde patissiers Elvira en Mario het familiebedrijf nieuw leven in blazen. Een paar jaar later voegde hun zoon, Federico, zich bij het avontuur. Vandaag de dag heeft het bedrijf ongeveer tien mensen in dienst waaronder zijn dochter Valentina. In 2016 start het bedrijf een samenwerking met ons zusterbedrijf Alpes Biscuits, de producent van onze Bio Soleil producten. Hierdoor maakt Artigiani d’Italia deel uit van Compagnie Léa Nature en zijn ze dus ook deel van onze familie.