Recept Bambu Cake

16.10.2024

De Bambu koffievervangers van A.Vogel staan momenteel in promotie. Op zoek naar inspiratie om aan de slag te gaan met deze producten? Laat je hieronder alvast inspireren door een heerlijk recept.

Ingrediënten (voor 1 cake):

  • 5 eieren
  • 250g kristalsuiker (020178)
  • 4 afgestreken eetlepels Bambu (090100)
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 250g boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Scheid het eigeel van het eiwit en doe dit in een aparte kom. Voeg de suiker en de Bambu bij de eigelen. Klop al roerend op tot een homogene massa (liefst ‘au bain-marie’).
  3. Smelt ondertussen de boter. Roer de gesmolten en warme boter onmiddellijk onder het beslag.
  4. Voeg dan de zelfrijzende bloem toe en spatel ze onder de massa. Meng er tenslotte de tot sneeuw geslagen eiwitten onder en verdeel in bakvormen.
  5. Bak 30 minuten op 140°C. Zet daarna de oven op 170°C en laat de cake nog eens 30 minuten bakken (al dan niet met een kommetje water voor de verdamping).
  6. Haal de cake uit de oven en schud de bakvorm voorzichtig heen en weer, zodat de cake zachtjes uit de vorm glijdt. Laat hem twee uur afkoelen op een rooster en dien op.

Tip: Als je de bakvorm dun invet en met bloem bestrooit, voorkom je dat de cake in de vorm blijft plakken.